Kamppailija ei kiusaa
Taekwondoseura Doboksportissa on nollalinja kiusaamiseen. Kiusaamisella tarkoitetaan toimintaa jossa harrastaja nimittelee toista harrastajaa tai arvostelee ilkeästi toisen harrastajan tekemistä - päälinjana on se että toiselle osapuolelle tulee paha mieli.
Kiusaamisella tarkoitetaan myös fyysistä kiusaamista, jossa harrastaja käy toiseen harrastajaan kiinni tarkoituksenaan satuttaa tätä. Fyysinen kiusaaminen voi tarkoittaa kiinnipitämistä, lyömistä, potkimista tai muuta vastaavaa toimintaa.
Doboksportin ohjaajat yrittävät puuttua tilanteeseen mahdollisimman nopeasti. Joko silloin kun joku ohjaajista huomaa kiusaamiseen liittyvää touhua tai kiusattu/kiusatun vanhempi ottaa yhteyttä.
Jos ohjaaja huomaa tilanteen harjoituksissa, ensimmäiseksi tilanne puretaan ja selvitetään puhumalla mistä on oikein kyse. Tärkeää on yrittää selvittää onko kyseessä oikea kiusaamistapaus ja kuka on kiusaaja. Kiusaaja istutetaan sohvalle harjoitusten loppuun saakka.
Harjoitusten jälkeen ohjaaja pitää tiukan puhuttelun kiusaamista harjoittaneen kanssa ja korostaa että kiusaaminen on seurassa kielletty. Samalla hänelle tehdään selväksi että tilanne ei saa jatkua ja häneltä pyydetään lupaus että kiusaaminen ei enää jatku. Asiasta ilmoitetaan myös vanhemmille.
Mikäli tilanne toistuu myöhemmissä harjoituksissa, kiusaamisesta epäillyn harrastajan vanhempiin otetaan yhteys ja heidät pyydetään keskusteluun asiasta. Tilanne käydään vanhempien kanssa läpi ja heille kerrotaan että lapsi ei voi enää jatkaa harrastamista seurassa. Keskustelussa ovat mukana hallituksen jäseniä, jotka erottavat harrastajan seurasta.